Jun 17

Ker je moja vrsta poklica izdelava spletnih strani, poleg tega pa sem izdelal že precej programov, ki jih uporabljajo stranke po celotni Sloveniji sem moral nekako olajšati delo – potni stroški so veliki in prav tako primanjkuje časa…

Rešitev je preprosta (remote desktop connection oz. dostop do oddaljenega računalnika preko spleta).

Kako zadeva deluje? Preprosto na obeh koncih (računalnikih) je potrebno zagnati program, ki omogoča oddaljen nadzor nad računalnikom. En od računalnikov deluje kot “server” drugi računalnik pa deluje kot “administrator”.

En takšnih program je tudi ShowMyPC, ki ga najdete na naslednjem naslovu: http://showmypc.com/

Na obeh računalnikih je potrebno shraniti datoteko ShowMyPC3050.exe in sicer najbolje kar na namizje, da ga lahko uporabimo kadar ga potrebujemo.

Program za oddaljeno povezavo

Program za oddaljeno povezavo

Na računalniku do katerega dostopamo moramo izbrati Show My PC Now. Program nam poda kodo, ki ji moramo sporočiti osebi, ki želi dostopati do našega računalnika.

Koda, ki jo poda remoteMyPc

Koda, ki jo poda remoteMyPc

Ko prejme administrator vašo kodo se lahko prijavi na vaš računalnik in dejansko klikne samo na View Remote PC, vtipka kodo, ki ste mu jo poslali in ima tako nadzor nad vašim računalnikom.

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “Remote connection – dostop do oddaljenega računalnika”

  1. Miselne igre Pravi:

    Eden od boljših programov za oddaljen dostop je tudi TeamViewer. Isto kod zgoraj omenjeni program omogoča oddaljeno pomoč, oddaljen dostop, prenos podatkom, dela za požarnim zidom, za delo ni obvezna namestitev, je za nekomercialno rabo na voljo brezplačno, deluje tudi na slabših povezavah itd.